Solar Decathlon (21)-Team Massachusetts’ 4D Home Design of 2011

Share

Dear Readers,

If you are in favor of renewable,  clean, or solar energy, please sign this petition for FIT/CLEAN Program, accessible at http://sunisthefuture.net/?page_id=1065 Thank you very much. We are at a critical juncture in human history when individual effort and participation in the transition into renewable energy age is desperately needed!  Your signature will be very meaningful in helping all earthlings!  For a summary of why we need to switch to power the earth with Wind-Water-Sunlight quickly, reasons are explained by Stanford Professor Mark Z. Jacobson at  http://sunisthefuture.net/?m=20110731 There are more than sixteen episodes of discussions on FIT (Feed-In-Tariff/CLEAN Program) available at http://sunisthefuture.net Please feel free to read/listen to them (type in feed-in-tariff in the search box at right).  Keep in mind that signing this petition only means that you are in favor of renewable energy and FIT/CLEAN Program and does not obligate you to provide any financial support. We simply want our combined voice to be heard even if we are not spending millions of lobbying dollars. We want to demonstrate that our system of democracy will work for people in all socio-economic strata. So please join us in this earthly movement by signing this petition and participating in our common goal of moving toward the renewable and solar energy age.

As we approach Team Massachusetts’ 4D Home design (4D representing a design that would adapt and transform over time according to the needs of the family),  targets the market for a family of three (one child).  This ability to transform may be seen in the two storage movable walls inside the house that may be able to convert a bedroom into an open space. 4D Home design  placed the solar PV arrays offset from the roof,  shading the South facade and creating a sheltered transition into the interior.  Inside, the kitchen anchors the core of the house, dividing the public and private spaces and provide a ring of circulation between them. The expansive living room is spacious and well lit by the South and East facing windows. Vertical storage functions  as storage space, a wall, and a closet for the bedroom. Adjacent to the bedroom through a glass door is the mechanical  and laundry room.  The private corridor behind the kitchen is lit from above by a skylight and may be used as a work space with much versatility.  Dining space is found in the Southwest corner of the house, easily accommodating daily needs for a family of three. Central kitchen is a compact organization of appliances and storage, directly looking to the South and providing plenty of counter spaces for cooking. Longitudinal view through the kitchen connects each area and encourages communications among family members. Now let’s have a look at this house that was designed to adapt and  grow with the changing needs of a family.—>

 

written and posted by sunisthefuture-Susan Sun Nunamaker, sunisthefuture@gmail.com

Homepage:     http://sunisthefuture.net http://sunisthefuture.com http://sunisthefuture.org
Any comments and suggestions are welcomed at sunisthefuture@gmail.com

Please also get into the habit of checking at these sites below for more on solar energy topics:

www.sunisthefuture.net

www.youtube.com/user/sunisthefuture

www.kiva.org/team/sunisthefuture

www.facebook.com/sunisthefuture

www.pinterest.com/sunisthefuture

HTML adl

Google+

Share

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

CommentLuv badge


Copyright © 2011 · Susan Sun Nunamaker All Rights Reserved · Sunisthefuture.net